Meest recente artikelen

Wat heb je nodig om wafels te bakken?

Laat de wafelenbak beginnen!

Wat heb je nodig om wafels te bakken? Artikel

Zo'n zin in wafels! Het wafelijzer staat al klaar. Maar wat heb je nog nodig om wafels te bakken? Wij maakten een handige checklist.

1 Wat heb je nodig om wafels te bakken? Je favoriete recept!

Het wafelrecept van je oma, je eigen perfecte recept of eentje van bij Libelle Lekker: leg je favoriete wafelrecept binnen handbereik. Zoals voor alle gebak geldt dat je het recept moet volgen voor een goed resultaat. Een beetje meer of minder van dit of dat kan tot een verschillend resultaat leiden.

2 De juiste tools

Wat heb je nodig om wafels te bakken? Een goed wafelijzer, natuurlijk! Kies er eentje waarvan je de temperatuur kunt instellen, en verder vinden wij bakplaten met antiaanbaklaag heel handig. Denk ook aan een kwastje om het wafelijzer in te vetten. Voor dikkere wafeldegen komt een ijsschep goed van pas: da's meteen de juiste hoeveelheid. Om het deeg te maken komen een weegschaal, mengkom, maatbeker en een zeefje goed van pas. Ook een handmixer of standmixer zijn handig om het deeg te mengen. Met een pannenlikker haal je zelfs het laatste beetje beslag uit de kom. Da's toch al snel een extra wafel!

Om de wafels uit het ijzer te halen, heb je een wafelvork nodig (een handvat met twee lange dunne prikkers eraan, die je horizontaal in de wafel kunt prikken om ze zo uit de plaat te halen) en een rooster om de wafels te laten afkoelen. Bewaarwafeltjes kun je nadien, als ze voledig koud zijn, in een goed afsluitbare koekendoos bewaren. Brusselse wafels eet je meteen op, bestrooid met poedersuiker uit een handige suikerstrooier.

3 De basisingrediënten

Natuurlijk kunnen verschillende recepten onderling een beetje verschillen, maar voor wafels heb je meestal deze ingrediënten nodig:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen