Chimichurri
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Zuid-Amerikaanse saus is ontzettend populair als marinade en als sausje bij een gegrilde steak of vlees van de bbq. 

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper 'm fijn zonder de zaadjes. 

  2. 2

    Hou 4 eetlepels van de gehakte kruiden apart. . Meng de kruiden met de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout, cayennepeper en komijn. Voeg eventueel extra olijfolie of azijn toe, naar smaak. Laat trekken. Werk af met de rest van de kruiden.  

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper 'm fijn zonder de zaadjes. 

  2. 2

    Hou 4 eetlepels van de gehakte kruiden apart. . Meng de kruiden met de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout, cayennepeper en komijn. Voeg eventueel extra olijfolie of azijn toe, naar smaak. Laat trekken. Werk af met de rest van de kruiden.  

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.