Meest recente artikelen

Een budgetvriendelijke kerst, kan dat?

Lekker en lief voor je portefeuille

Een budgetvriendelijke kerst, kan dat? Artikel

Ben je bang om heel veel geld uit te geven tijdens de feestdagen? Wij vroegen aan Karolien Olaerts hoe je dat kan vermijden.

Een kerstfeest zonder torenhoge kosten, kan dat eigenlijk wel? Met die vraag trokken wij naar Karolien Olaerts, eigenaar van foodblog Karola's Kitchen. Haar raad lees je hier.

Budgetvriendelijke Kerst

"Tijdens de feestdagen eten we vaker én feestelijker. We voelen ook de behoefte om alles mooi en gezellig te maken. Je zult daardoor onvermijdelijk wel wat meer geld uitgeven aan eten dan gewoonlijk. Maar je hoeft niet naar kreeft, oesters en dure champagne te grijpen om feest te vieren. Natuurlijk liggen de rekken rond de feestperiode vol met speciale en luxueuze producten, maar dat betekent nog niet dat je ze moet gebruiken. Bij ons thuis komen zulke zaken bijna nooit op het menu, en toch genieten wij ook van een heerlijke kerstvibe en smakelijke gerechten. Wat je kunt doen, is één speciaal ingrediënt kiezen. Zelf ga ik dan vaak voor sint-jakobsvruchten: zo lekker, maar voor ons te luxueus voor een doorsnee dag. Budgetvriendelijke gerechten die toch warm, gezellig en feestelijk te presenteren zijn, vind ik soepjes, lekkere stoofpotjes op basis van peulvruchten of rasecht comfortfood zoals een ovenschotel vol seizoensgroenten en aardappelpuree."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen