Meest recente artikelen

Hoe braiseer je witloof?

Een typisch Belgisch en overheerlijk gerecht!

  • Deel dit artikel:
Hoe braiseer je witloof? How to's

Witloof: een lekker, typisch Belgisch product boordevol vitamines! Je kunt er alle kanten mee uit, maar gebraiseerd is de groente extra lekker. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Braiseren, wat is dat?

Als je iets braiseert, wil het eigenlijk zeggen dat je het eerst aanbraadt, daarna blust met een beetje water en vervolgens net onder het kookpunt verder laat garen. Deze manier van eten bereiden zorgt ervoor dat wat je braiseert zachter en malser wordt, maar toch een maximum aan smaak behoudt. Zeker voor vlees en groenten is braiseren een perfecte kooktechniek. Witloof is bij uitstek superlekker als je het braiseert.

Zo braiseer je witloof:

  1. Neem een lage kookpot en smelt hier een klontje boter in. Wij gebruikten de Fissler Vienna kookpan.
  2. Snij stronkjes witloof doormidden. Leg de helftjes in de pan en bak ze vier minuten aan elke kant.
  3. Breng beide kanten op smaak met peper en zout.
  4. Voor een zoete smaak kun je er een beetje suiker aan toevoegen, maar dit is optioneel.
  5. Giet er een beetje water bij, tot de bodem van de pan bedekt is.
  6. Zet het deksel erop, zet het vuur lager en laat het witloof zachtjes verder garen tot het zacht is.
  7. Het witloof is klaar. Smakelijk!

In deze video leggen we nog eens stap voor stap uit hoe je het doet:

Je koopt de kookpan die we gebruikten hier

Fissler Vienna Kookpan laag - 20 cm

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen