Recept

Sesam-kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spiesjes met een Oosters tintje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij elke kipfilet in drie brede repen. Kruid met peper en zout.

    Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. 

  2. 2

    Vermeng de knoflook en gember met het citroensap, de sesamolie en de vissaus. Leg de reepjes kipfilet in de marinade. Zet, afgedekt, 15 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Rijg elke reep kipfilet op een lange houten spies. Leg de spiesjes op aluminiumfolie op een groot bakblik.

  4. 4

    Zet ze 5 minuten onder de hete grill. Keer ze om, lepel er de rest van de marinade over. Bestrooi met de sesamzaadjes en zet ze nog eens 5 minuten onder de grill. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sesam-kipspiesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij elke kipfilet in drie brede repen. Kruid met peper en zout.

    Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. 

  2. 2

    Vermeng de knoflook en gember met het citroensap, de sesamolie en de vissaus. Leg de reepjes kipfilet in de marinade. Zet, afgedekt, 15 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Rijg elke reep kipfilet op een lange houten spies. Leg de spiesjes op aluminiumfolie op een groot bakblik.

  4. 4

    Zet ze 5 minuten onder de hete grill. Keer ze om, lepel er de rest van de marinade over. Bestrooi met de sesamzaadjes en zet ze nog eens 5 minuten onder de grill. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!