Recept

Garnaalspiesjes met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aziatische spiesjes om van te smullen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en rasp de gemberwortel. Pel en hak de knoflook. Spoel het chilipepertje, snij het in fijne  ringetjes (verwijder zorgvuldig alle pitjes). Snipper de lente-uitjes.

  2. 2

    Vermeng het limoensap met de sojasaus en de sesamolie. Doe bij drie eetlepels van dit mengsel de gember en de knoflook. Roer deze marinade door de garnalen. Zet ze, afgedekt, 20 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Roer de abrikozenconfituur los in de rest van de marinade. Doe er de lente-uitjes en het chilipepertje bij. Kruid de abrikozendip naar smaak met zout.

  4. 4

    Wrijf de stervruchten schoon met vochtig keukenpapier. Snij ze in plakjes.

  5. 5

    Prik de gemarineerde garnalen en de stervruchten op spiesjes. Bestrijk ook de stervruchten met een beetje marinade. Verwarm de spiesjes 1 minuut aan beide kanten in een anti-aanbakpan.

  6. 6

    Lepel de abrikozendip over de warme spiesjes. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Garnaalspiesjes met gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!