Meest recente artikelen

Maak zelf barbecuesaus met maar 3 ingrediënten

Maak meteen een voorraadje

Maak zelf barbecuesaus met maar 3 ingrediënten Artikel

Koop jij barbecuesaus ook altijd in een potje omdat je niet weet hoe je het zelf moet maken? Goed nieuws: het is helemaal niet moeilijk én je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig!

Het makkelijkste recept voor barbecuesaus ooit!

Meng 350 ml ketchup met 4 el mosterd en 4 el honing in een kom. Proef en voeg eventueel nog een beetje zout toe naar smaak.

Natuurlijk kun je met dit basisrecept nog naar hartelust variëren. Gebruik eens 4 el bruine suiker of stroop in plaats van de honing, gebruik gewone zoete mosterd of pittige dijonmosterd, voeg wat ciderazijn, worcestershiresaus, tabasco, gedroogde oregano, kerriepoeder, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder of cayennepeper toe… Aan jou om te experimenteren!

Je kunt de saus 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten bokaaltje in de koelkast.

Hoe gebruik je de saus?

Barbecuesaus is lekker koud of opgewarmd bij een stukje gegrild vlees of op een hamburger, maar kun je ook gebruiken om vlees mee te 'lakken': door de honing in de saus zal het lekker gaan karamelliseren bij het bakken.

Wat doe je met de restjes?

  • op een pizza: gebruik de barbecuesaus als basissaus voor je pizza en beleg ‘m met een restje gegrilde kip, kerstomaatjes, lente-ui en cheddar. Heerlijk!
  • als laklaagje voor pulled pork: vervang de ‘lak’ uit het recept door een restje barbecuesaus. Recepten voor pulled pork vind je hier.
  • in vleesbrood: ons favoriete recept? Snij 400 g groenten (een mengsel van champignons, rode paprika, worteltjes en ui) fijn en stoof glazig in wat olie. Laat lauw worden en meng met 400 g gehakt naar keuze, 1 ei, paneermeel en 2 el barbecuesaus. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om er een ‘broodje’ van te vormen. Leg dit in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier, bestrijk je gehaktbrood met een laagje barbecuesaus en bak 45 à 50 minuten in de oven, voorverwarmd op 180°C. Lekker met de rest van je barbecuegroenten en met aardappelsalade erbij.
  • als saus voor gehaktballetjes: bak de balletjes zoals je gewoonlijk doet, en overgiet ze met de rest van de barbecuesaus. Laat enkele minuten sudderen. De smaak doet denken aan Luikse balletjes. Lekker met aardappelpuree en boontjes.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen