Recept

Spinazie-basilicumsoep met gepofte quinoacrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker lentesoepje volgens de principes van Sandra Bekkari. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Halveer en spoel de prei, snij in ringen. Spoel de spinazie.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de preiringen en de helft van de spinazie toe. Roerbak tot alle groenten gestoofd zijn.

  3. 3

    Blus met de bouillon en laat de soep 20 minuten onder deksel garen. Voeg de rest van de spinazie en het basilicum toe en laat 2 minuten mee garen. Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Bereid de quinoa. Verhit de olijfolie in een pannetje. Voeg het basilicum, de venkelzaadjes, de komijn en de quinoa toe, roerbak kort. Verdeel de soep over borden, werk af met 1 eetlepel plantaardige yoghurt en de crumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazie-basilicumsoep met gepofte quinoacrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!