Recept

Pittige curry met scampi’s en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze curry kun je maken met de groenten die nog in je groentelade liggen. Varieer gerust met paprika, spinazie, broccoli, sojascheuten, paksoi of bloemkool.

bereiding
  1. 1

    Verhit een scheut olijfolie en bak de scampi’s kort aan beide zijden. Kruid met het kerrie- en het paprikapoeder, peper en zout. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Rasp de gember. Pel de sjalot en snij in reepjes. Pel en plet de knoflook. Snij de lente-ui in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie en stoof de sjalot, de knoflook en de gember 2 minuten samen met de currypasta.

  3. 3

    Voeg de sojasaus en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zacht koken. Doe de spinazie, de lenteui en de scampi’s erbij en laat 1 minuut mee opwarmen. Sprenkel er wat limoensap over en garneer met toefjes verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige curry met scampi’s en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!