Recept

Pittige curry met scampi’s en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze curry kun je maken met de groenten die nog in je groentelade liggen. Varieer gerust met paprika, spinazie, broccoli, sojascheuten, paksoi of bloemkool.

bereiding
  1. 1

    Verhit een scheut olijfolie en bak de scampi’s kort aan beide zijden. Kruid met het kerrie- en het paprikapoeder, peper en zout. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Rasp de gember. Pel de sjalot en snij in reepjes. Pel en plet de knoflook. Snij de lente-ui in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie en stoof de sjalot, de knoflook en de gember 2 minuten samen met de currypasta.

  3. 3

    Voeg de sojasaus en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zacht koken. Doe de spinazie, de lenteui en de scampi’s erbij en laat 1 minuut mee opwarmen. Sprenkel er wat limoensap over en garneer met toefjes verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige curry met scampi’s en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verhit een scheut olijfolie en bak de scampi’s kort aan beide zijden. Kruid met het kerrie- en het paprikapoeder, peper en zout. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Rasp de gember. Pel de sjalot en snij in reepjes. Pel en plet de knoflook. Snij de lente-ui in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie en stoof de sjalot, de knoflook en de gember 2 minuten samen met de currypasta.

  3. 3

    Voeg de sojasaus en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zacht koken. Doe de spinazie, de lenteui en de scampi’s erbij en laat 1 minuut mee opwarmen. Sprenkel er wat limoensap over en garneer met toefjes verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!