Recept

Paling in ’t groen met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Vlaamse klassieker.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Spoel de paling grondig en snij in stukken van 5 centimeter.

  2. 2

    Stoof de sjalot en de knoflook zacht in een beetje boter. Voeg de paling toe en laat 2 minuten meestoven. Blus met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg de visfond toe en laat 25 minuten zacht koken of tot het visvlees makkelijk van de graat los komt. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Breng intussen een grote kookpot water aan de kook en voeg 150 gram spinazie, het basilicum, de munt, de peterselie en de kervel toe en laat 1 minuut meekoken. Schep uit het water en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en mix fijn samen met de marjolein.

  4. 4

    Voeg de gemixte kruiden, een klontje boter en enkele druppels citroensap toe aan de paling en breng op smaak met peper en zout. Voeg net voor het serveren de overige spinazie toe aan de paling, roer om en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paling in ’t groen met spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!