Ovenschotel met vis, spinazieroomsaus en puree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar, giet af en maak er puree van met boter en een scheutje melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de spinazie grof. Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de ui op een zacht vuur gaar. Voeg de knoflook en de spinazie toe en bak 2 minuten op een hoog vuur, kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Haal de blaadjes van de takjes dragon en hak ze grof. Meng de spinazie met de dragon en de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Snij de vis in blokjes, leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Overgiet met de roomsaus. Lepel er de puree bovenop en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven.