Recept

Pittig gewokte spinazie met gelakte varkensreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Aziatisch wokgerecht.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Snij de lente-uien in grove stukken. Rasp de gember. Snij het varkenshaasje in reepjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en roerbak de spinazie 2 minuten. Voeg de sojasaus, de sesamolie, de mirin, de sesamzaadjes en de chilivlokken toe. Voeg de lente-ui toe, roer om en zet van het vuur.

  3. 3

    Kook de rijst in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou warm.

  4. 4

    Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en roerbak de reepjes varkenshaas goudbruin. Voeg de sojasaus, de geraspte gember, de honing en de rijstazijn toe en laat 1 minuut inkoken.

  5. 5

    Serveer de spinazie met de varkensreepjes en de rijst.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittig gewokte spinazie met gelakte varkensreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!