Recept

Pittig gewokte spinazie met gelakte varkensreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Aziatisch wokgerecht.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Snij de lente-uien in grove stukken. Rasp de gember. Snij het varkenshaasje in reepjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en roerbak de spinazie 2 minuten. Voeg de sojasaus, de sesamolie, de mirin, de sesamzaadjes en de chilivlokken toe. Voeg de lente-ui toe, roer om en zet van het vuur.

  3. 3

    Kook de rijst in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou warm.

  4. 4

    Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en roerbak de reepjes varkenshaas goudbruin. Voeg de sojasaus, de geraspte gember, de honing en de rijstazijn toe en laat 1 minuut inkoken.

  5. 5

    Serveer de spinazie met de varkensreepjes en de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittig gewokte spinazie met gelakte varkensreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!