Recept

Lenterolletjes met spinazie, gerookte eend en pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De eend kun je makkelijk vervangen door bijvoorbeeld gerookte kip of gebruik nog extra groenten voor een veggie hapje.

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Schil de wortelen en ontpit de paprika. Snij de wortelen, de paprika en de lente-ui in heel fijne reepjes.

  2. 2

    Zet een grote kom water klaar. Laat een rijstvel 20 seconden weken en leg het dan op een vochtige handdoek. Leg onderaan enkele blaadjes spinazie, reepjes wortel, paprika, lente-ui en gerookte eend. Vouw de onderkant over de vulling, rol 1 keer op en vouw dan de zijkanten over de vulling. Rol nu volledig op tot boven. Leg opzij. Herhaal voor de overige rijstvellen en bewaar in de koelkast tot serveren.

  3. 3

    Maak intussen de dipsaus. Ontpit de chilipeper en hak fijn. Meng met de pindakaas, sojasaus, 4 eetlepels water, sap van 1 limoen en de honing tot een smeuïge dip.

  4. 4

    Serveer de springrolls met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lenterolletjes met spinazie, gerookte eend en pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!