Spinazie-knolselderstoemp met merguez
bereiding
-
1
Schil de knolselder en de aardappelen en snij in gelijke blokjes van zo’n 5 centimeter. Kook ze samen gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer. Meng met een scheutje melk, enkele klontjes boter, nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
2
Pel de ui en snipper fijn . Verhit een klontje boter in een pan en laat de ui op een zacht vuurtje karamelliseren. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuut stoven. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout en meng de spinazie met de knolselderpuree.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de merguezworstjes goudbruin en gaar. Voeg 2 klontjes boter toe en laat mee smelten.
-
4
Serveer de worstjes met de puree en de gesmolten boter uit de pan.