Recept

Spinazie-knolselderstoemp met merguez

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat de gestoofde spinazie goed uitlekken in een vergiet voor je ’m toevoegt aan de knolselderpuree. Duw er met de bolle kant van een lepel al het vocht uit.

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en de aardappelen en snij in gelijke blokjes van zo’n 5 centimeter. Kook ze samen gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer. Meng met een scheutje melk, enkele klontjes boter, nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn . Verhit een klontje boter in een pan en laat de ui op een zacht vuurtje karamelliseren. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuut stoven. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout en meng de spinazie met de knolselderpuree.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de merguezworstjes goudbruin en gaar. Voeg 2 klontjes boter toe en laat mee smelten.

  4. 4

    Serveer de worstjes met de puree en de gesmolten boter uit de pan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazie-knolselderstoemp met merguez

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!