Meest recente artikelen

Zet eens zalm op het kerstmenu: tips en recepten

Vis in kerstplunje

Zet eens zalm op het kerstmenu: tips en recepten Receptenset

Zin in een feestelijk visgerecht dat altijd in de smaak valt? Met zalm op je kerstmenu haal je een echte klassieker in huis. Van een verfijnde carpaccio of zalmtartaar tot een luxueuze versie met champagnesabayon: deze veelzijdige vis past bij elk feestdiner. Of je de zalm nu krokant bakt of grilt, zacht pocheert of op nog een andere manier bereidt: het visje geeft altijd extra elegantie aan je feestmaal.

Zalm voelt zich dus als een vis in het water op jouw kerstmenu. Met de prachtige kleur heeft hij z'n feestlook mee en ook de zachte smaak maakt er een echte feesttopper van, wat je er ook mee bereidt. Een frisse zalmtartaar of een warme, krokante filet: deze vis geeft elk gerecht meteen een luxueus tintje.

Wil je met zalm jouw kerstmenu naar een hoger niveau tillen? Met onze tips voor een perfect krokante zalm, de lekkerste smaakcombinaties om mee te variëren en natuurlijk onze favoriete recepten, lukt dat zeker.

Hoe bak je zalm perfect krokant?

  1. Dep de zalm goed droog aan beide kanten met keukenpapier.
  2. Bestrooi met grof zeezout voor extra smaak en een knapperig korstje.
  3. Schroei de buitenkant snel dicht onder de grill of in een hete pan. Zo blijven de sappen mooi bewaard en wordt je zalm krokant vanbuiten, maar heerlijk sappig vanbinnen.

Waarmee kun je zalm combineren op je kerstmenu?

Graag wat variatie? Zalm combineert zalig met deze smaakmakers.

Lees ook …

Recepten met zalm voor je kerstmenu

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Carpaccio van gerookte zalm en bietjes
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Carpaccio van gerookte zalm en bietjes

Krokante zalm met tagliatelle van schorseneren
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Krokante zalm met tagliatelle van schorseneren

Zalmtartaar met venkel en verse kruiden
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalmtartaar met venkel en verse kruiden

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa

Spiesje van gegrilde zalm, romeinse sla en Thaise noedels
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Spiesje van gegrilde zalm, romeinse sla en Thaise noedels

Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen

Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges

Zalm in oosterse kruidenkorst
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalm in oosterse kruidenkorst

Rodebietwafels met gravad lax en spinaziecrème
  • Meer dan 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Rodebietwafels met gravad lax en spinaziecrème

Carpaccio van rauwe zalm en sint-jakobsvruchten
  • Minder dan 30 minuten
  • Duur
  • Erg makkelijk

Carpaccio van rauwe zalm en sint-jakobsvruchten

Gebakken zalm met parelcouscous en bloemkoolmousse
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gebakken zalm met parelcouscous en bloemkoolmousse

Zalm Wellington in brickdeeg met pompoencrème
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalm Wellington in brickdeeg met pompoencrème

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen