Zet eens zalm op het kerstmenu: tips en recepten
Vis in kerstplunje
Zin in een feestelijk visgerecht dat altijd in de smaak valt? Met zalm op je kerstmenu haal je een echte klassieker in huis. Van een verfijnde carpaccio of zalmtartaar tot een luxueuze versie met champagnesabayon: deze veelzijdige vis past bij elk feestdiner. Of je de zalm nu krokant bakt of grilt, zacht pocheert of op nog een andere manier bereidt: het visje geeft altijd extra elegantie aan je feestmaal.
Zalm voelt zich dus als een vis in het water op jouw kerstmenu. Met de prachtige kleur heeft hij z'n feestlook mee en ook de zachte smaak maakt er een echte feesttopper van, wat je er ook mee bereidt. Een frisse zalmtartaar of een warme, krokante filet: deze vis geeft elk gerecht meteen een luxueus tintje.
Wil je met zalm jouw kerstmenu naar een hoger niveau tillen? Met onze tips voor een perfect krokante zalm, de lekkerste smaakcombinaties om mee te variëren en natuurlijk onze favoriete recepten, lukt dat zeker.
Hoe bak je zalm perfect krokant?
- Dep de zalm goed droog aan beide kanten met keukenpapier.
- Bestrooi met grof zeezout voor extra smaak en een knapperig korstje.
- Schroei de buitenkant snel dicht onder de grill of in een hete pan. Zo blijven de sappen mooi bewaard en wordt je zalm krokant vanbuiten, maar heerlijk sappig vanbinnen.
Waarmee kun je zalm combineren op je kerstmenu?
Graag wat variatie? Zalm combineert zalig met deze smaakmakers.
Lees ook …
- Feestelijke voorgerechten met zalm
- Meer dan 100 kerstmenu’s om uit te kiezen
- Zalm bakken: zo pak je het aan
- Gevulde kalkoen voor kerst: ons ultieme recept
- Feestmenu met vis – voor de échte fans
Recepten met zalm voor je kerstmenu
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.