Kalkoenfilet op het kerstmenu: net zo feestelijk en lekker!
Feestelijke filet
Zin in kalkoen met kerst, maar geen zin in gedoe? Met kalkoenfilet op je kerstmenu maak je er iets even feestelijks van, maar zonder uren te staan kokkerellen. Kalkoenfilet is snel klaar, makkelijk te bereiden en natuurlijk onweerstaanbaar lekker. Topidee dus voor dat stressvrije kerstdiner.
Zo'n hele gevulde kalkoen of gebraad ziet er natuurlijk indrukwekkend uit, maar eerlijk is eerlijk: handig is anders. Zo'n grote vogel moet uren in de oven, en zorgen dat hij zowel vanbinnen als vanbuiten perfect gaar is, kan best een uitdaging zijn.
Wil je het jezelf wat makkelijker maken, maar toch de traditie in ere houden? Ga dan gewoon voor kalkoenfilet op het kerstmenu. Het is een kleiner stukje vlees dat sneller gaart, minder aandacht vraagt én minstens even lekker is. Zo geniet je van een feestelijke kalkoen, maar met een shortcut die je heel wat stress scheelt. Op naar een relaxt, makkelijk en smakelijk kerstdiner.
Hoe bereid je een feestelijke kalkoenfilet?
Wil je dat die kalkoenfilet echt indruk maakt op het kerstmenu? Met deze tips serveer je een sappig stukje kalkoen op z'n feestbest.
- Laat het vlees eventjes op kamertemperatuur komen voor je begint te bakken of braden – zo gaart het gelijkmatig.
- Gebruik een kerntemperatuurmeter – als je die in huis hebt – om te vermijden dat de filet te droog wordt.
- Gun je kalkoenfilet rust na het bakken een paar minuten rust onder aluminiumfolie: zo blijft het vlees sappig.
Lees ook …
- Gevulde kalkoen voor kerst: ons ultieme recept
- 15x feestelijke kalkoenrollade
- Dit doe je met restjes kalkoen
- Kalkoen eten op Kerstmis. Waarom doen we dat alweer?
- Meer dan 100 kerstmenu’s om uit te kiezen
Kalkoenfilet voor je kerstmenu
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.