Recept

Zalm in oosterse kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel citroenrasp hebt. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de knoflook met de citroenrasp, bladpeterselie, amandelpoeder, sesamzaadjes, za’atar, het kerriepoeder en 3 eetlepels olijfolie. Kruid bij met peper en zout.

  2. 2

    Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de mengeling over de bovenkant van de zalm. Druk aan, leg op een bakplaat en zet 17 à 20 minuten of tot net gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van de zalm.

  3. 3

    Leg de zalm op een grote schaal en werk af met een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm in oosterse kruidenkorst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel citroenrasp hebt. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de knoflook met de citroenrasp, bladpeterselie, amandelpoeder, sesamzaadjes, za’atar, het kerriepoeder en 3 eetlepels olijfolie. Kruid bij met peper en zout.

  2. 2

    Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de mengeling over de bovenkant van de zalm. Druk aan, leg op een bakplaat en zet 17 à 20 minuten of tot net gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van de zalm.

  3. 3

    Leg de zalm op een grote schaal en werk af met een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!