Zalm in oosterse kruidenkorst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalm in oosterse kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel citroenrasp hebt. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de knoflook met de citroenrasp, bladpeterselie, amandelpoeder, sesamzaadjes, za’atar, het kerriepoeder en 3 eetlepels olijfolie. Kruid bij met peper en zout.

  2. 2

    Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de mengeling over de bovenkant van de zalm. Druk aan, leg op een bakplaat en zet 17 à 20 minuten of tot net gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van de zalm.

  3. 3

    Leg de zalm op een grote schaal en werk af met een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel citroenrasp hebt. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de knoflook met de citroenrasp, bladpeterselie, amandelpoeder, sesamzaadjes, za’atar, het kerriepoeder en 3 eetlepels olijfolie. Kruid bij met peper en zout.

  2. 2

    Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de mengeling over de bovenkant van de zalm. Druk aan, leg op een bakplaat en zet 17 à 20 minuten of tot net gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van de zalm.

  3. 3

    Leg de zalm op een grote schaal en werk af met een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.