Recept

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Start met de botersaus. Zet een pannetje op het vuur met 200 ml water, de witte-wijnazijn en de witte wijn. Voeg er de peterseliesteeltjes, de teentjes knoflook, de fijngesnipperde sjalotten bij en laat inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zeef de saus en zet opnieuw op een zacht vuur. Giet er een scheutje room bij en tot slot de koude boter. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap. 

 2. 2

  Snij de stelen van de snijbiet in 2 à 3 stukken en snij het blad los van de steel. Pocheer de snijbiet 1 à 2 minuten in de hete botersaus, haal de groente eruit en spreid de bladen mooi uit op keukenpapier. 

 3. 3

  Spoel de venusschelpen een paar keer zorgvuldig in gezouten water. Zet een pannetje op het vuur met een lepel boter en bak de knoflook glazig. Voeg de venusschelpen toe en stoom ze gaar onder het deksel. Blus met de witte wijn en laat even rusten. 

 4. 4

  Spoel de spinazie en laat voldoende uitlekken. Stoof de spinazie gaar in wat boter en kruid met peper en zout. Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
   

 5. 5

  Zet een grillpan op een hoog vuur en grill de stukjes zalm kort, eerst op de velkant, daarna op de andere kant.

 6. 6

  Schik wat spinazie op de borden en vervolgens enkele steeltjes snijbiet. Strooi er wat rode quinoa over. Wikkel de stukken gegrilde zalm in een blad snijbiet en leg op de stelen. Werk af met de venusschelpen en de botersaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!