Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges
bereiding
- 
                        1 Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. 
- 
                        2 Zet een pot op het vuur met de visbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur zachter, zodat de bouillon net niet kookt. Pocheer de zalmfilets kort (maximaal 5 minuten) in de hete visbouillon. Haal ze er voorzichtig uit en laat goed uitlekken. 
- 
                        3 Bak de groene asperges kort op in wat hete olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
- 
                        4 Klop intussen de eigelen en mosterd los in een kom. Blijf kloppen en giet geleidelijk de champagne erbij. Klop verder op tot een luchtig schuim. 
- 
                        5 Verdeel de asperges over de borden en schik er de gepocheerde zalm op. Schep er voorzichtig de champagne-sabayon op en werk af met enkele plukjes waterkers. 
- 
                        6 Bak de gekookte aardappeltjes even op in wat olijfolie en serveer ze erbij. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                