Meest recente artikelen

Dit is de snelste manier om een paprika te ontvellen

Mét video

Dit is de snelste manier om een paprika te ontvellen Artikel

Vind je het lastig om een paprika te ontvellen? Dankzij dit stappenplan (mét video) lukt het altijd. Bovendien leggen we je uit waarom je het vel van je paprika beter verwijdert én delen we onze beste recepten.

Waarom je beter het vel van je paprika verwijdert

Hoewel de schil van een paprika perfect eetbaar is, hebben heel wat mensen problemen met dit deeltje te verteren. Maar ook qua smaak kan het ontvellen van je paprika een voordeel opleveren: het velletje is redelijk taai en bitter, terwijl het vruchtvlees net zacht en zoet is. Door de paprika te ontvellen, hou je dus het beste deel van je paprika over. Zeker wanneer je de paprika roostert, krijgt 'ie een heerlijke zoete smaak.

Dit is de beste manier om een paprika te ontvellen

  1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.
  2. Bak ze +/- 20 minuten op 180 graden in de oven. De paprika's zijn klaar wanneer de velletjes donkere blaasjes krijgen.
  3. Doe ze in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat 10 minuten rusten.
  4. Je kunt het vel nu makkelijk verwijderen met een mesje.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Andere manier om paprika te ontvellen

  • Boven je gasfornuis: gril de paprika boven je gasfornuis totdat het vel zwartgeblakerd is. Laat 'm daarna even afkoelen en verwijder het vel met eens mesje of met behulp van je handen.
  • Blancheren: gebruik dezelfde techniek zoals wanneer je tomaten ontvelt. Blancheer de paprika's en laat ze schrikken in koud water. Hierna kun je ze makkelijk pellen.
  • In de microgolfoven: halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Wikkel de helften in magnetronfolie en verhit 3 minuten op 700 Watt. Wanneer de paprika is afgekoeld verwijder je de folie en kun je het velletje makkelijk verwijderen. Opgelet: wanneer je deze techniek gebruikt, zal je paprika minder smaak bevatten.
  • Voor rauwe bereidingen kun je de paprika best schillen met een dunschiller.

De lekkerste recepten met paprika

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen