Meest recente artikelen

Hoe kun je het best je blender schoonmaken?

Spic & span

Hoe kun je het best je blender schoonmaken? Artikel

Van heerlijke smoothies tot gladde sauzen: wij zouden niet meer kunnen zonder blender. Het enige wat we minder fijn vinden is de blender schoonmaken. Maar dat was voordat we deze handige tips kenden. Wij leggen je uit hoe je je blender makkelijk en snel proper maakt.

Ken je dat: je wil je blender schoonmaken maar kan niet aan alle plekjes, snijdt je aan de mesjes en na heel wat moeite is hij nog altijd niet volledig schoon? Dat is vanaf nu verleden tijd. Wij delen onze beste tips.

Snel en makkelijk je blender schoonmaken

Eérst en vooral delen we graag onze gouden regel: spoel de blender meteen na gebruik af met warm water. Zoe spaar je later heel wat tijd en energie uit met het wegschrobben van die aangekoekte resten. Vul de blender hierna met warm water (ongeveer driekwart vol) en voeg een druppel afwasmiddel toe. Zet hem daarna weer op het onderstuk, zet het deksel erop en laat hem blenden. Spoel hem hierna nog even uit met warm water, zodat er geen zeepresten in blijven zitten en droog 'm af. Zo simpel is het!

In de vaatwasser?

Sommige blenders mag je ook gewoon in de vaatwasser reinigen, maar dat verschilt per apparaat. Ga dit dus zeker na op voorhand.

Deze heerlijke recepten maak je met een blender

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen