Natalies weekmenu, klaar in 15 minuten
Extra snel klaar!
Eindelijk lente! Dan willen we natuurlijk zo lang mogelijk genieten van die mooie dagen. Daar heeft redactrice Natalie de perfecte oplossing voor, want deze gerechten zet je in een kwartier op tafel.
Natalie: "Leve de lente! Onze wijk begint stilletjes te ontwaken: de moestuin van mijn buurman ligt er perfect zaaiklaar bij en ik zie mensen heen en weer lopen met kruiwagens vol compost. Tijd dus om ook mijn groene vingers te zoeken. Ik weet niet of ik ze ooit ga vinden, maar ik blijf proberen! Daardoor breng ik wel minder tijd in de keuken door. Deze succesreceptjes zet je in een kwartier op tafel en vallen in de smaak bij het hele gezin."
Natalies snelle boodschappentoppers
- "Kant-en-klare wokgroenten vind ik altijd handig om in huis te hebben. De meeste grote supermarkten hebben verschillende varianten. Kies je voor klassiek Chinees, pittig Thais of origineel Japans?"
- "Warmgerookte kip en zalm: lekker in een slaatje voor de lunch, als afwerking van een supersnelle pasta of in taco's of wraps."
- "Een kruidige verse roomkaas om mee te koken, zoals Boursin of Philadelphia, geeft extra smaak aan elke saus."
Maandag: groene salade met gerookte kip, mango en sojasausdressing
Natalie: “Ook lekker met verse kruiden in plaats van veldsla. Kies dan voor een combo van munt, koriander en rucola bijvoorbeeld”
Woensdag: taco’s met wokgarnalen, pico de gallo en feta
Natalie: “De pico de gallo is ook lekker bij andere Mexicaanse gerechten zoals burrito’s en quesadilla’s of bij ontbijteieren. Wil je ‘m serveren bij nacho’s als aperohapje, snij de tomaatjes dan zeker fijn genoeg zodat je ze goed kunt oplepelen met de nacho’s”
Donderdag: tortellini met broccoli, Boursin en beenham
Natalie: “Koop een dikke plak ham bij de slager en snij die dan zelf in blokjes. Veel lekkerder dan de kant-en-klare voorgesneden hamblokjes uit de supermarkt en even budgetvriendelijk!”
Vrijdag: krokante zalm met frietjes van zoete aardappel
Natalie: “Is je airfryer groot genoeg en onderverdeeld in twee aparte bakjes, dan kun je deze bereiding makkelijk in één keer maken en verlies je geen tijd met extra ovenbereidingen. Je legt de zalm in het ene bakje en de frietjes van zoete aardappel in het andere bakje. Intussen maak je de salade”
Zaterdag: kebabspiesjes met Romeinse sla en caesardressing
Natalie: “De granaatappelmelasse is een beetje zoet en geeft de kip een krokant, gekaramelliseerd korstje. Het zorgt ook voor een oosterse toets”
Zondag: oeuf cocotte met babyspinazie en groene asperges
Dessert: klassieke vanillepudding met koekje
Natalie: “Pure nostalgie die heerlijk romige vanillepudding… mét een koekje!”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!