Recept

Oeuf cocotte met babyspinazie en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker brunchgerechtje van Libelle-chef Natalie. Lekker met een dikke laag gezouten boter op de toast.

Nog lekkere klassieke oeuf cocotte-­combinaties

  • Zongedroogde tomaatjes + Italiaanse ham + mozzarella
  • Witte asperges + gerookte zalm
  • Boerenham + tomaat + bieslook

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en stoof ze aan in een beetje olijfolie. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en duw er met de bolle kant van een lepel het vocht uit. Meng de spinazie met de room en kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Snij de aspergepunten in kleine stukjes. Lepel de spinazievulling in vier beboterde cocottes of ramequins, voeg de asperges toe en breek er telkens 1 ei boven. Kruid de eieren met peper en zout. Gaar de cocottes afgedekt en au bain-marie 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Toast de sneetjes zuurdesembrood krokant in de broodrooster of grillpan. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.

  4. 4

    Controleer de eieren: de eidooier moet nog lekker lopend zijn. Werk elke cocotte af met een extra blaadje babyspinazie en de ringetjes lente-ui. Geef er de toast bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oeuf cocotte met babyspinazie en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!