Kebabspiesjes met Romeinse sla en caesardressing
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Meng de kipblokjes met de knoflook, de kipkruiden, de za’atar en de granaat-appelmelasse en laat ze 5 minuten staan. Prik de kipblokjes op spiesjes. Kruid ze met peper en zout.
-
2
Verhit olijfolie in de grillpan en bak de kipspiesjes rondom krokant.
-
3
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer of de broodrooster.
-
4
Pel de sjalot en snij ze in ringen. Maak de kropjes sla schoon en snij ze in kwarten. Spoel de mini-komkommers en snij ze in de lengte.
-
5
Leg de sla en de komkommers op een schaal en leg er de gebakken kipspiesjes, de sjalotringen en de parmezaanschilfers bij. Lepel er de caesardressing over en serveer alles met de krokant gebakken pitabroodjes bij. Geef er de rest van de dressing apart bij.