Recept

Krokante zalm met frietjes van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker gerechtje met zalm van Libelle-chef Natalie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pecannoten fijn. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel hem met olijfolie. Kruid de zalm met peper en zout. Meng de panko met de gesnipperde peterselie en de gehakte pecannoten. Lepel de kruidige panko op de zalm en duw hem een beetje aan. Bak de zalm 10 à 12 minuten in de oven, hij mag binnenin nog een beetje rosé zijn.

  2. 2

    Maak intussen de salade. Maak de venkel schoon en bewaar het groen. Snij de venkel met een mandoline in flinterdunne plakjes. Snipper de peterselie en het venkelgroen fijn en lepel ze met het sinaasappelsap, de geraspte schil, de kappertjes en wat olijfolie onder de venkel. Kruid de salade met peper en zout.

  3. 3

    Bak intussen de frietjes van zoete aardappel volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.

  4. 4

    Werk de aioli af met een snuifje paprikapoeder en olijfolie. Serveer de zalm met de krokante frietjes, het venkelslaatje en de aioli en werk alles nog af met een partje citroen en de kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante zalm met frietjes van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!