Meest recente artikelen

Minder verspilling tijdens de feestdagen: dit maak je met je restjes

Begin alvast met je goede voornemens

Minder verspilling tijdens de feestdagen: dit maak je met je restjes Artikel

Heb je na de kerstperiode een uitpuilende ijskast vol restjes? Geen nood, wij verzamelden enkele toprecepten die je helpen alles op een originele en lekkere manier op te werken.

De eindejaarsperiode brengt vaak een overvloed aan gezelligheid én eten met zich mee. Zo blijven er na de festiviteiten vaak nog talloze restjes over. In plaats van ze slecht te laten worden – en dus weg te gooien – kan je de overschotten ook op een slimme en duurzame manier hergebruiken. Wij verzamelden enkele creatieve ideeën waardoor restjes opwerken leuk wordt.

Rauwe groenten

Heb je nog sla over? Maak er dan een lekkere slasoep mee. Had je een witloofslaatje voorzien en bleef er wat over? Ook dat kan je makkelijk verwerken tot een lekkere soep.

Geroosterde groenten

De kans is groot dat je geroosterde groenten serveerde bij het hoofdgerecht. Als je daar een restje van overhebt, kan je er de volgende dag een lekkere salade of quiche mee maken.

Aardappelen

Met een restje gekookte of geroosterde aardappelen of een kliekje aardappelpuree kan je na de feestdagen nog heel wat heerlijke gerechten bereiden.

Rijst

Wie weet ging je dit jaar voor rijst op het kerstmenu. Dan hebben we goed nieuws voor jou, want met die restjes kan je nog heerlijke gerechten maken.

Kalkoen

Slechts weinig huishoudens slagen erin op één avond een hele kalkoen op te eten. Gelukkig kan je heel wat lekkere dingen met de overschotten klaarmaken.

Pasta

Heb je per ongeluk veel te veel pasta gemaakt voor je kerstdiner? Die hoef je dan zeker niet weg te gooien. Maak er gewoon een van deze lekkere gerechten mee.

Brood

Broodrestjes worden al snel hard. Toch zou het zonde zijn om ze weg te gooien. Je kan er namelijk heerlijke zoetigheden mee klaarmaken.

Kaas

Of je nu wat raclettekaas overhebt of een overschotje van een kaasplank, houd je restjes zeker bij, want je maakt er deze kazige comfortfoodgerechten mee klaar.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen