Gefrituurde rijstballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gefrituurde rijstballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Siciliaanse keuken op z'n best

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje fijn.

  2. 2

    Stoof het fijngesnipperd sjalotje aan in olijfolie.

    Bak er de rijst in tot alle korrels glanzen van de olie en wat glazig worden.

    Roer de saffraan door de hete bouillon.

  3. 3

    Voeg een pollepel bouillon bij de rijst  en roer tot alle vocht is opgenomen.

    Doe er pas dan een tweede lepel bouillon bij.

    Werk zo alle bouillon op (ongeveer 20 minuten).

  4. 4

    Laat de rijst heel lichtjes afkoelen en vermeng hem dan met de boter, de parmezaan en 1 ei.

  5. 5

    Verdeel 1 bolletje mozzarella in 8 stukken.

    Leg op elk stukje 1 basilicumblaadje en verpak het in 1/2 plakje prosciutto.

  6. 6

    Neem een portie rijst en vorm er een plat koekje van.

    Leg er een mozzarellapakketje op en druk er de rijst helemaal rond.

    Vorm zo 8 gelijke ballen.

  7. 7

    Klop 1 ei los met een vork.

    Wentel de rijstballen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.

  8. 8

    Verhit de olie tot 180 °C.

    Frituur de rijstballen goudbruin in ongeveer 3 minuten.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier .

    Serveer ze met een tomatensaus en nog wat extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje fijn.

  2. 2

    Stoof het fijngesnipperd sjalotje aan in olijfolie.

    Bak er de rijst in tot alle korrels glanzen van de olie en wat glazig worden.

    Roer de saffraan door de hete bouillon.

  3. 3

    Voeg een pollepel bouillon bij de rijst  en roer tot alle vocht is opgenomen.

    Doe er pas dan een tweede lepel bouillon bij.

    Werk zo alle bouillon op (ongeveer 20 minuten).

  4. 4

    Laat de rijst heel lichtjes afkoelen en vermeng hem dan met de boter, de parmezaan en 1 ei.

  5. 5

    Verdeel 1 bolletje mozzarella in 8 stukken.

    Leg op elk stukje 1 basilicumblaadje en verpak het in 1/2 plakje prosciutto.

  6. 6

    Neem een portie rijst en vorm er een plat koekje van.

    Leg er een mozzarellapakketje op en druk er de rijst helemaal rond.

    Vorm zo 8 gelijke ballen.

  7. 7

    Klop 1 ei los met een vork.

    Wentel de rijstballen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.

  8. 8

    Verhit de olie tot 180 °C.

    Frituur de rijstballen goudbruin in ongeveer 3 minuten.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier .

    Serveer ze met een tomatensaus en nog wat extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.