Meest recente artikelen

Natalies menu voor kerstavond: 8 recepten voor een lekker licht feest

De klassiekers op hun best

Natalies menu voor kerstavond: 8 recepten voor een lekker licht feest Artikel

Natalie kent haar kerstklassiekers... Dit eindejaar steekt ze die toprecepten in een gezond jasje, om het ook tijdens de feestdagen lekker licht te houden. En weet je wat? Iedereen is dol op Natalies sana menu voor kerstavond!

Natalies menu voor kerstavond draait dit jaar rond lichte gerechten. Een gezond feestmaal à la Sandra Bekkari… Maar wél voor fans van een traditioneel menu.

Ze zet alle klassiekers op tafel, van garnaalcocktail tot kalkoenrollade… Bovendien houdt ze het ook licht wat het budget betreft. Zo tipt ze welke ingrediënten een gerecht luxueus doen ogen.

Scoren met voordelige luxe ingrediënten

Met deze tips blijft je feestmenu lekker licht. Ook in de portemonnee.

  • Gebruik wat specialere verse kruiden om een gerecht af te werken. Shiso, waterkers of eetbare bloemen, bijvoorbeeld. Je vindt ze tijdens de feestperiode in de meeste supermarkten. Ze ogen chic maar zijn niet duur.
  • Heb je nog een pastinaak, zoete aardappel, rode biet of koolrabi over? Snij de groente met een mandoline in heel dunne plakjes. Bak ze daarna krokant in de oven. Perfect om je gerechten mooi mee af te werken.
  • Gevogelte is altijd lekker en budgetvriendelijk. Ga met kerst voor een biologische maïskip van goede kwaliteit. Of laat je verleiden door de wat meer verfijnde parelhoen.
  • En tot slot: "Veel kaarsjes op tafel, perfect gestreken tafellinnen en een kussen op elke stoel. Zo kan iedereen lekker lang genieten van een ontspannen kerstavond. Ik kijk er alvast naar uit."

Natalies lichte menu voor kerstavond

Er zijn verschillende opties voor elke gang. Zo kun je mix & matchen naar smaak. Of je kunt het menu aanpassen aan de voorkeuren van je gasten. Voorgerecht, hoofdschotel, dessert… Alles is even licht en lekker!

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet. Nog meer inspiratie van Natalie vind je hier.

Voorgerechten

Natalies kerstavond heeft voor elk wat wils. Kies uit deze drie feestelijke voorgerechten. Echte klassiekers!

Hoofdgerechten

En dan… Dessert!

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen