Recept

Varkenshaasje met pastinaakpuree, chutney en pastinaakchips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hoofdgerecht à la Sandra Bekkari!

Redactrice Natalie tipt!

“De vijgenchutney kun je enkele dagen op voorhand maken en bewaren in een goed gesteriliseerde bokaal.”

bereiding
  1. 1

    Maak de chutney. Week de rozijnen in een bodempje warm water en giet ze af. Pel en snipper de rode ui. Spoel de vijgen en snij ze in kwartjes. Spoel de appel en snij hem in blokjes. Verhit olijfolie in een steelpannetje en fruit er de ui in aan. Voeg de rozijnen, de appel en de vijgen toe, blus met de rodewijnazijn en de honing en laat op een zacht vuur 15 minuten inkoken. Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen bokaal en sluit die af. Laat minstens 3 uur afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil 5 pasti-naken en snij ze in blokjes. Hou 1 pastinaak apart voor de afwerking. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen samen met de pastinaakblokjes, de tijm en de laurier in licht-gezouten water.

  3. 3

    Maak intussen met een dunschiller lange linten van de resterende pastinaak. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en een snuifje zout. Bak ze 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en korst het varkenshaasje rondom krokant. Bak het vlees nog 15 minuten in de oven. Neem het uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het nog 5 minuten rusten voor je het in plakjes snijdt.

  5. 5

    Giet de pastinaak en de aardappelen af en verwijder de tijm en de laurier. Pureer de groenten fijn met 1 eetlepel olijfolie. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. 6

    Lepel de pastinaakpuree op de borden en leg er enkele plakjes van het varkenshaasje bij. Werk ze af met de krokante pastinaakchips en de waterkers. Geef er de chutney apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met pastinaakpuree, chutney en pastinaakchips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!