Recept

Caesarsalade met parelhoen, gebakken bospaddenstoelen en misodressing

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerecht à la Sandra!

Redactrice Natalie tipt!

“Parelhoen kan snel droog worden. Bak het vlees dus zeker niet te lang en verpak het na het bakken nog 5 minuten in aluminiumfolie, net zoals een steak. Zo blijft het vlees lekker sappig. Ik kies voor boutjes omdat die net dat tikkeltje meer smaak hebben dan gewone filets. Geen caesarsalade zonder ansjovis? Toch wel, want de misopasta in de dressing heeft dezelfde umamismaak als ansjovis. Wees wel niet té gul met de dressing!”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de boeren- of groenekool in reepjes, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

 2. 2

  Kruid de parelhoenboutjes met peper en zout. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan. Bak de parelhoenboutjes daarin eerst krokant op de velkant, draai ze om en zet de pan nog 15 minuten mee met de boerenkool in de oven.

 3. 3

  Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een smeuïg sausje. Breng het op smaak met peper en zet koel weg.

 4. 4

  Verpak de parelhoenboutjes in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Pluk daarna het vlees van de boutjes.

 5. 5

  Maak de bospaddenstoelen schoon en scheur grote exemplaren in stukken. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de paddenstoelen samen met de gedroogde tijm kort en krachtig.

 6. 6

  Maak de radicchio schoon en snipper hem fijn. Meng de radicchio met de krokante boerenkool. Verdeel de salade over de borden en werk ze af met de krokante paddenstoelen, het parelhoenvlees en de oude kaas. Lepel er wat dressing bij. Werk de salade af met een toefje waterkers en geef er het pompernikkelbrood en de rest van de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesarsalade met parelhoen, gebakken bospaddenstoelen en misodressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!