Recept

Krabkoekjes met saffraanaioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerechtje à la Sandra Bekkari!

Redactrice Natalie tipt!

“Wie geen fan is van koriander, kan dit in de krabkoekjes vervangen door peterselie of dille. Heb je te veel koekjes gemaakt? Vries ze dan in en haal ze uit voor een gezonde lunch. De smaak van de saffraanaioli is best sterk, je hebt er dus maar een klein toefje van nodig”

bereiding
  1. 1

    Maak de aioli. Pel en pers de knoflook. Klop de eidooiers los met de mosterd en de knoflook. Voeg op het gevoel olijfolie in een straaltje toe en mix ondertussen met een staafmixer tot je een smeuïg sausje krijgt. Breng de aioli op smaak met het saffraanpoeder, citroensap, peper en zout.

  2. 2

    Laat de krab goed uitlekken. Schil en rasp de gember. Snipper de koriander. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Maal de havermout tot meel. Maal het krabvlees samen met de gember, de cayennepeper, de koriander, de lente-ui en het havermeel fijn in een blender. Vorm met natte handen koekjes van het mengsel en laat ze minstens 10 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak de salade. Schil de knolselder. Snij hem met een mandoline in dunne plakjes en snij hem daarna in fijne julienne. Roer de graanmosterd los met de zure room, de olijfolie en de wittewijnazijn en kruid de dressing met peper en zout. Roer de dressing onder de knolselder.

  4. 4

    Bak de krabkoekjes in olijfolie aan beide kanten krokant en goudbruin. Lepel een toefje saffraanaioli op een bord en strijk dat uit met de bolle kant van een lepel. Leg er twee krabkoekjes en het knolselderslaatje bij en werk het bord af met de eetbare bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krabkoekjes met saffraanaioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!