Recept

Kalkoenrollade met appel-nootjesvulling en pompoenpanzanella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hoofdgerecht à la Sandra!

Redactrice Natalie tipt!

“Met de vulling kun je lekker variëren: krokant gebakken champignons, kruidig kalfsgehakt of smeuïge mozzarella zijn hier ook heel lekker bij.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de uien. Spoel de appelen en snij ze in blokjes. Hak de noten fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de uien in aan. Voeg de appelblokjes toe en bak ze goudgeel en krokant. Neem de pan van het vuur en meng er de nootjes, de veenbessen, de bladpeterselie en de mosterd onder. Kruid de vulling met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Snij de kalkoenfilet overlangs door. Sla de filet met een deegrol iets platter. Kruid hem met peper en zout en verdeel er de vulling over. Rol het vlees stevig op en bind het vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingeoliede ovenschaal en bak ze 55 minuten in de oven. Dek de rollade eventueel af met aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen en het vlees sappig te houden.

  3. 3

    Maak de panzanella. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met een scheutje olijfolie en kruid ze met de garam masala, de komijn, de kaneel, peper en zout. Hussel de plakjes goed door elkaar en bak de pompoen 25 minuten mee met de kalkoen in de oven.

  4. 4

    Maak de bospaddenstoelen schoon en scheur grote exemplaren in stukken. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de paddenstoelen kort en krachtig.

  5. 5

    Snij het brood in blokjes en bak ze krokant in een likje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Neem de pompoenplakjes uit de oven, laat ze even afkoelen en hussel ze samen met de broodcroutons en de paddenstoelen onder de sla. Breng de panzanella op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn.

  6. 6

    Serveer de kalkoenrollade met de pompoen-panzanella en werk ze af met de rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met appel-nootjesvulling en pompoenpanzanella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!