Meest recente artikelen

De grill: snel én gemakkelijk

Maak de lekkerste gerechten!

De grill: snel én gemakkelijk Artikel

Of je nu een enthousiaste amateurkok bent of professional in de keuken, de contactgrill kan hét verschil maken in je culinaire creaties. Maar hoe weet je nu welke grill je het best koopt? En hoe ga je er dan mee aan de slag? Ontdek hier enkele tips om je op weg te helpen.

Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten grills en met een overvloed aan opties kun je wel eens last krijgen van keuzestress. Anders dan bij een grillpan, heeft een contactgrill zowel boven- als onderaan een grillplaat die wordt verwarmd, waartussen je dan gerechten kunt bereiden. Simpel, toch? Nu alleen nog de juiste grill zoeken voor in jouw keuken en je bent vertrokken.

Van vermogen tot bakplaten: hier moet je op letten

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een contactgrill aankoopt, te beginnen bij het model. Wil je een contactgrill met afneembare grillplaten, zodat je ze snel en efficiënt kunt schoonmaken? Of ben je eerder fan van een grill met verwisselbare platen, met verschillende soorten platen? Van grillplaten tot platen om wafels te bakken, het kan allemaal. Een grill met zwevende bovenplaat is ook nog een optie. Hierdoor kan het toestel zich aanpassen aan de dikte van het voedsel dat je wil bereiden. Van een dik stuk vlees over een panini tot dunne plakjes groenten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De grillstanden van je contactgrill zijn ook niet onbelangrijk. Meestal heeft een grill zo'n twee à drie verschillende standen, die verwijzen naar de temperatuurinstellingen waarmee je de contactgrill kunt gebruiken. Deze gaan vaak van laag naar gemiddeld tot hoog. Je kunt de standen aanpassen naargelang het voedsel dat je aan het bereiden bent. Als bijkomende functie hebben sommige grills ook nog een timer, die je de mogelijkheid geeft om je eten niet te lang of te kort te laten grillen.

Ook het vermogen is een belangrijke factor om bij stil te staan. Dit bepaalt namelijk hoe snel en efficiënt het apparaat opwarmt en hoe snel je eten klaar zal zijn. De meeste contactgrills hebben een vermogen van 1000 watt tot 2000 watt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe sneller en beter de grill presteert. Zorg er dus voor dat je een grill kiest met voldoende vermogen om aan jouw behoeften te voldoen. Heb je de grillkriebels helemaal te pakken en ga je vanaf nu elke dag gebruik maken van je nieuwe apparaat? Dan kun je best even stilstaan bij de grootte van het bakoppervlak. Wil je alles tegelijkertijd grillen, dan is een grotere contactgrill misschien de perfecte match voor jou.

Lekker eten in no time

Koken met de contactgrill is een heerlijke, snelle en simpele manier om eten te maken. Snij bijvoorbeeld enkele groenten in plakjes, besprenkel ze met wat olie en leg ze tussen de grillplaten: een lekkere basis voor een salade. Of heb je zin in een heerlijke barbecue, maar laat het weer het nog niet toe? Grill je vlees met behulp van een contactgrill en geniet van de zomerse geuren in huis. Met andere woorden: een grill biedt je talloze mogelijkheden om snel en gemakkelijk de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Nog wat extra inspiratie nodig? Hier vind je enkele recepten om je op weg te helpen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen