Recept

Maaltijdsalade met gegrilde groenten en gegrilde kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezond gerecht van de grill!

bereiding
  1. 1

    Maak de venkel schoon en snij hem in plakjes van 3 mm dikte. Pel de rode ui en snij hem in plakjes van 3 mm dikte. Maak de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken. Maak de kropjes Romeinse sla schoon en snij ze in partjes.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de tijm. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers er 1 eetlepel sap uit. Meng 3 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap en de tijm. Giet de marinade over de venkel, de rode ui en de paprika’s. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Gril de gemarineerde groenten op de grill tot ze beetgaar zijn. Leg ze terug in de marinade en laat ze afkoelen. Besprenkel de partjes Romeinse sla met olijfolie, kruid ze met een snuifje zout en gril ze kort op de grill.

  4. 4

    Snij de kipfilets in dunne plakken, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met de kippenkruiden, peper en zout. Gril de plakken kip gaar op de grill. Maak een salade van de rucola, de gegrilde groenten en de gegrilde kip. Besprenkel ze met de marinade van de gegrilde groenten, extra citroensap en een scheutje olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maaltijdsalade met gegrilde groenten en gegrilde kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!