Gegrilde steak met boter van zongedroogde tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde steak met boter van zongedroogde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een goed stuk vlees!

bereiding
  1. 1

    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snij de zongedroogde tomaten fijn. Pers de knoflook en meng met de boter en de tomaten. Voeg 1 kl grof zeezout toe en kneed het geheel goed door. Leg een groot vel huishoudfolie open, bestrooi met peper en oregano. Leg de boter op de folie en rol strak op. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen (met schil) en snij ze in parten. Doe ze in een ovenschaal en overgiet met enkele eetlepels olijfolie. Schep goed om. Bestrooi met rozemarijn en wat grof zeezout. Bak de aardappeltjes ongeveer een halfuur in de oven.

  3. 3

    Laat de barbecue of de grillpan goed heet worden. Wrijf de steak in met olijfolie en bak 'm aan beide kanten (ongeveer 2 à 3 minuten per kant). Kruid met peper en zout. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren met de kruidenboter en de rozemarijnaardappelen. Lekker met trostomaatjes die je even op de grill hebt gelegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snij de zongedroogde tomaten fijn. Pers de knoflook en meng met de boter en de tomaten. Voeg 1 kl grof zeezout toe en kneed het geheel goed door. Leg een groot vel huishoudfolie open, bestrooi met peper en oregano. Leg de boter op de folie en rol strak op. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen (met schil) en snij ze in parten. Doe ze in een ovenschaal en overgiet met enkele eetlepels olijfolie. Schep goed om. Bestrooi met rozemarijn en wat grof zeezout. Bak de aardappeltjes ongeveer een halfuur in de oven.

  3. 3

    Laat de barbecue of de grillpan goed heet worden. Wrijf de steak in met olijfolie en bak 'm aan beide kanten (ongeveer 2 à 3 minuten per kant). Kruid met peper en zout. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren met de kruidenboter en de rozemarijnaardappelen. Lekker met trostomaatjes die je even op de grill hebt gelegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.