Recept

Zalmpannetje onder filodeegkorst met gegrilde preiwitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke ovenschotel met zalm. Tip van redactrice Natalie: "Laat het worteltje aan de prei zitten: zo voorkom je dat de prei uiteenvalt tijdens het koken en grillen."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de tuinbonen ontdooien. Spoel de spinazie en laat ‘m goed uitlekken. Snipper de dille fijn. Rasp de schil van de citroen. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze aan in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie en de dille toe en roerbak. Blus met de visfond en de room en laat zachtjes inkoken. Voeg de laatste minuut de tuinbonen toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  2. 2

    Lepel een laagje van de saus op de bodem van een ovenschaal en leg er de zalm op. Lepel er de rest van de saus over. Verfrommel de filodeegvellen een beetje tot roosjes en verdeel ze over de schotel. Besprenkel ze met de gesmolten boter en bak het zalmpannetje 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Halveer de preiwitten in de lengte, maar laat de worteltjes eraan. Spoel ze goed en blancheer ze in lichtgezouten water. Laat de prei goed uitlekken. Gril de preistengels 2 à 3 minuten aan beide kanten in een grillpan. Breng ze op smaak met de tijm, geraspte citroenschil, peper en zout. Serveer het zalmpannetje met de gegrilde preiwitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!