Meest recente artikelen

Dubbel plezier: recepten voor gehaktbrood én de restjes

Scoren met de overschot

Dubbel plezier: recepten voor gehaktbrood én de restjes Artikel

Gehaktbrood, vleesbrood of fricandon... Deze makkelijke oventopper is niet alleen overheerlijk, met de restjes is het ook telkens opnieuw nagenieten! Ontdek met deze 8 recepten hoe je het beste haalt uit gehaktbrood en de restjes.

Niets leukers dan overschotjes verwerken in een nieuw gerecht: economisch en lekker tegelijk. Je wil eerst en vooral een heerlijk smeuïg gehaktbrood om van te vertrekken, áls er tenminste restjes overblijven… Zo maak je een heerlijk smeuïg vleesbrood.

Tips voor het smeuïgste gehaktbrood

  • Gebruik bij voorkeur gemengd gehakt (half om half). Dat is een mix van kalfsgehakt, dat iets droger is van structuur, en het wat vettere varkensgehakt. De smaak zal perfect zijn. Ga je voor neutraler kippengehakt, dan heb je mogelijk iets meer smaakmakers nodig.
  • Voeg geen rauwe groenten toe, maar fruit ze eerst. Dat geeft extra smaak.
  • Heb je tijd? Laat het gehaktbrood dan eerst even opstijven in de koelkast. Bak het in een mengeling van olijfolie en boter voor een knapperige korst en schuif het daarna in de oven. Dek het af met aluminiumfolie zodat het niet aanbrandt.
  • Het gehaktbrood is gaar als je er met een prikker in prikt en de jus helder is van kleur. Laat het nog even rusten voor je het in plakken snijdt.
  • Gehaktbrood wordt nog smeuïger met een eitje erdoor. Om al dat vocht op te nemen, voeg je paneermeel toe. Heb je dat niet in huis? Met wat verkruimelde beschuiten of cracottes lukt het ook

Scoren met restjes gehaktbrood

Is er toch wat van dat meesterstuk overgebleven? Dat wordt nagenieten! Enkele tips om aan de slag te gaan met die heerlijke restjes gehaktbrood…

  • Zorg ervoor dat het gehaktbrood genoeg sappigheid behoudt bij het verwerken van een restje. Dat kan al eens droger uitvallen dan vers gemaakt. Een extra sausje of wat olijfolie en boter doen dan wonderen.
  • Geen zin om een volledig nieuw gerecht te maken? Een sneetje gehaktbrood met mosterd op een boterham smaakt ook! Leg er dan wel wat salade bij – niet alleen voor de kleur, het komt ook de sappigheid ten goede.
  • Wil je gehaktbrood opnieuw opwarmen? Doe het mét deksel of afgedekt met aluminiumfolie en voeg extra water of bouillon toe. Zo blijft het sappig.

8x gehaktbrood

En nu het echte werk: probeer onze beste recepten voor gehaktbrood of de restjes. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen