Recept

Gehaktbrood met gebakken appeltjes en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktbrood wordt nog smeuïger met een eitje erdoor. Om al dat vocht op te nemen, voeg je paneermeel toe. Heb je dat niet in huis? Met wat verkruimelde beschuiten of cracottes lukt het ook

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Maak het gehakt al wat los met een houten lepel in een kom. Voeg de sjalot, de peterselie, het ei en het paneermeel toe. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in met wat boter. Maak de handen nat en vorm een bol van het gehakt. Leg het in een ingevette ovenschaal met nog enkele vlokjes boter erbovenop. Bak het gehaktbrood 40 à 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de appelen, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer de vijgen. Leg de vijgen en de appelkwartjes in een ovenschaal, strooi er de bruine suiker over en verdeel er 1,5 eetlepel boter in vlokjes over. Bak ze de laatste 20 minuten mee in de oven, samen met het gehaktbrood.

  4. 4

    Laat het gehaktbrood wat afkoelen en snij het in plakjes. Serveer het met de appelen en de vijgen. Lekker met puree erbij!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met gebakken appeltjes en vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!