Recept

Zuurdesemboterham met fricandon en rabarberchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktbrood tussen je boterham, da's feest! Deze lunch kun je trouwens ook makkelijk maken met een restje gehaktbrood in plaats van het speciaal ervoor te bakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Hak de pistachenoten grof. Meng het ei, de panko en de pistachenoten onder het gehakt en kruid het met peper en zout. Maak een bal van het gehakt en leg de fricandon op een met boter ingevette bakplaat. Leg er nog 1 eetlepel boter bovenop en bak het vlees 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de chutney. Schil de rabarber en snij 'm in stukken van 2 cm. Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Rooster de korianderzaadjes in een kookpan tot ze beginnen te geuren en plet ze daarna in een vijzel.

  3. 3

    Doe de zaadjes terug in de pan en giet er de appelazijn en 150 ml water bij. Voeg er de suiker, de ui en de gember aan toe en laat 5 minuten rustig sudderen. Voeg eventueel nog wat extra water toe als het geheel te droog is. Voeg de rabarber toe en laat nog 10 minuten rustig sudderen tot een chutney.

  4. 4

    Haal de fricandon uit de oven en snij 'm in sneden van 1 cm. Smeer de sneden zuurdesembrood in met de chutney, leg er een snede fricandon op en werk af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zuurdesemboterham met fricandon en rabarberchutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!