Meest recente artikelen

Indonesische gerechten: zo maak jij deze klassiekers uit de Indonesische keuken

De lekkerste Indonesische rijsttafel

  • Deel dit artikel:
Indonesische gerechten: zo maak jij deze klassiekers uit de Indonesische keuken Artikel

Heb jij al eens gehoord van babi pangang, saté manis of roedjak? Het zijn allemaal heerlijke Indonesische gerechten die je zeker eens moet proberen. Met deze tips en recepten maak jij ze makkelijk zelf klaar.

Rijst is snel klaar, budgetvriendelijk en hét hoofdingrediënt voor een exotische Indonesische rijsttafel. Met deze tips en recepten maak jij de lekkerste Indonesische gerechten.

In de Indonesische voorraadkast

Haal deze Indonesische smaakmakers in huis en je kunt elke keer weer de lekkerste Indonesische gerechten op tafel zetten.

  • Sambal: een typisch Indonesische chilimarinade.
  • Bumbu: aromatische kruidenpasta als basis voor marinades, soepen en sauzen. Je koopt het kant-en-klaar, maar je kunt het ook zelf maken en eventueel invriezen.
  • Ketjap manis: zoete sojasaus. Onmisbaar in de Indonesische keuken.
  • Trassi: gefermenteerde garnalenpasta.
  • Santen: gemalen geraspt kokosvruchtvlees in blokken. Je kunt deze blokken geconcentreerde kokosmelk aanlengen met warm water om er kokosmelk van te maken. Het verschil in smaak is niet erg groot, maar je proeft het wel.
  • Kemirinoten: bittere noten die niet rauw gegeten worden. Ze lijken op macadamianoten, maar smaken anders. Ze worden fijngemalen gebruikt om sauzen te binden.
  • Kurkuma: wordt ook wel kunyit, kunir of geelwortel genoemd. Deze gezonde gele wortel uit de gemberfamilie geeft een mooie gele kleur en een subtiel aroma aan je gerechten.
  • Sereh: citroengras. De stengels worden meestal in hun geheel (gekneusd) mee gestoofd in stoofgerechten en soepen, maar zijn ook lekker in zoete gerechten.
  • Gula jawa: het ingekookte sap dat uit (de bloesem van) palmbomen gewonnen wordt. De smaak en kleur van deze harde palmsuiker zijn donkerder, koffie- en karamelachtiger dan die van andere soorten palmsuiker. Het is ook een tikje zoutig en heeft een licht gefermenteerd, alcoholisch smaakje.

 De lekkerste Indonesische gerechten

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen