Kokosrijst met limoenblad en citroengras
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kokosrijst met limoenblad en citroengras

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit rijstgerecht is onmisbaar op een Indonesische rijsttafel. Het limoenblad en citroengras geven het een lekker frisse toets. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst twee keer onder stromend water. Snij de stengel citroengras doormidden.

  2. 2

    Doe de rijst samen met de kokosroom, 150 milliliter water, het citroengras, de steranijs, de limoenblaadjes en het zout in een kookpot. Breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Laat de rijst 15 minuten garen op een heel zacht vuurtje.

  3. 3

    Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Werk de rijst af met de gebakken uitjes, de geraspte limoenschil en het limoensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst twee keer onder stromend water. Snij de stengel citroengras doormidden.

  2. 2

    Doe de rijst samen met de kokosroom, 150 milliliter water, het citroengras, de steranijs, de limoenblaadjes en het zout in een kookpot. Breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Laat de rijst 15 minuten garen op een heel zacht vuurtje.

  3. 3

    Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Werk de rijst af met de gebakken uitjes, de geraspte limoenschil en het limoensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.