Recept

Babi pangang

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Babi pangang is gegrild varkensvlees met zoetzure saus. Het is onmisbaar op een Indonesische rijsttafel! 

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel de ui en de knoflook en snij ze in gelijke stukken. Schil de gember en snij hem in grove stukken. Doe alle ingrediënten in een blender en mix ze tot een gladde marinade. Leg het vlees in een schaal en wrijf het in met de marinade. Laat het minstens 1 uur marineren.

  2. 2

    Maak ondertussen de saus. Pel de ui en de knoflook en snij ze in gelijke stukken. Schil de gember en snij hem in plakken. Hak alles in kleine stukken met de blender. Stoof de ui, de knoflook en de gember in een braadpan met de olie. Voeg er de tomatenpuree, de vijfkruidenmengeling, de sambal oelek, de sojasaus en de ketchup aan toe. Roerbak 3 minuten.

  3. 3

    Doe het vlees in een pan met een hoge rand en vul aan met water zodat het vlees onderstaat. Kook het vlees 30 minuten op een zacht vuurtje. Haal het vlees uit het water en voeg 300 milliliter van het kookvocht toe aan de saus. Laat de saus 5 minuten rustig sudderen.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak het vlees in 4 minuten aan elke kant goudbruin. Haal het vlees uit de pan en snij het in reepjes. Serveer het vlees op een schaal en overgiet het met de saus. Werk het af met de lente-ui en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Babi pangang

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!