Meest recente artikelen

Natalies vakantiekeuken: deze zomerse gerechten maak je in 30 minuten

Klaar in 30 minuten

Natalies vakantiekeuken: deze zomerse gerechten maak je in 30 minuten Artikel

Redactrice Natalie maakt het zichzelf én jou extra gemakkelijk in de vakantie. Voor deze zomerse gerechten heb je telkens maar 30 minuten van je tijd en vier ingrediënten nodig. Weinig moeite, extra veel smaak!

Welkom in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Zoals steeds kook ze met de lekkerste ingrediënten van het seizoen, en maakt ze heerlijke familietoppers die je snel op tafel tovert. Deze keer maakte ze zomerse gerechten in 30 minuten. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Maandag: surf & turf op de bakplaat

Natalie: "Ook lekker met andere combinaties van vlees en vis. Denk maar aan kabeljauw met chorizo of merguez met scampi's."

Dinsdag: amandelcouscous met drumsticks en perziken

Natalie tipt: “Vervang de couscous eventueel door bulgur, parelcouscous, gerst of quinoa.”


Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Woensdag: rigatoni met ovengeroosterde bloemkool, gerookte zalm en burrata

Natalie tipt: “Ook lekker en minstens even snel: combineer de pasta met gebakken spekjes. Sowieso een topper bij onze kinderen.”

Donderdag: citroengnocchi met groene asperges en spiegelei

Natalie tipt: “Ook lekker met plakjes gerookte zalm in plaats van een spiegelei.”

Vrijdag: visspiesjes met groentecrumble

Natalie tipt: “Een ideaal gerecht om op het einde van de week je groenterestjes op te werken. Wie nog koolhydraten mist, kan er gerust nog wat zilvervliesrijst bij koken.”

Zaterdag: gegrilde lamskoteletjes met halloumi en tzatziki

Natalie tipt: “Ook lekker met bijvoorbeeld spiesjes van lamsgehakt. Kneed het gehakt rond stengels citroengras en breng het op smaak met verschillende kruiden en specerijen zoals ras el hanout of garam masala. In mijn tuin groeit de munt nogal weelderig, reden te meer om dit verse kruid vaak in zomerse gerechten te verwerken.”

Zondag: aardappelgalette met geitenkaas en spinazie

“Een galette is heerlijk zomers comfortfood. Je kunt ze zowel serveren als hoofdgerecht met een slaatje erbij of als aperohapje. Vul kant-en-klaar kruimeldeeg met het beste wat de zomer te bieden heeft: aubergine, courgette, tomaten….”

Dessert: duo van tiramisu-ice pops

Toptip van Natalie: “Nog drie lekkere combinaties met mascarpone en boudoirkoekjes:

  • aardbeien en gesmolten witte chocolade
  • lemoncurd en geraspte citroenschil
  • blauwe bessen en kokosrasp.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen