Visspiesjes met groentecrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visspiesjes met groentecrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Een ideaal gerecht om op het einde van de week je groenterestjes op te werken. Wie nog koolhydraten mist, kan er gerust nog wat zilvervliesrijst bij koken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de tomaten. Lepel er het vruchtvlees uit. Maak de venkel schoon en maak de blaadjes die je kunt vullen los. Hou het loof bij voor de afwerking.

  2. 2

    Meng de panko met de Provençaalse kruiden, peper en zout en een flinke scheut olijfolie tot een crumble. Leg de tomaten en de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Vul ze met de crumble en gaar ze 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Pel de rode ui en snij hem in kwartjes. Snij de vis eveneens in blokjes. Prik afwisselend vis, paprika en rode ui op spiesjes en kruid ze met peper, zout en eventueel nog extra Provençaalse kruiden. Besprenkel de spiesjes met olijfolie en gril ze aan alle kanten goudbruin en gaar op de barbecue.

  4. 4

    Serveer de visspiesjes met de groentecrumble. Werk ze af met het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de tomaten. Lepel er het vruchtvlees uit. Maak de venkel schoon en maak de blaadjes die je kunt vullen los. Hou het loof bij voor de afwerking.

  2. 2

    Meng de panko met de Provençaalse kruiden, peper en zout en een flinke scheut olijfolie tot een crumble. Leg de tomaten en de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Vul ze met de crumble en gaar ze 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Pel de rode ui en snij hem in kwartjes. Snij de vis eveneens in blokjes. Prik afwisselend vis, paprika en rode ui op spiesjes en kruid ze met peper, zout en eventueel nog extra Provençaalse kruiden. Besprenkel de spiesjes met olijfolie en gril ze aan alle kanten goudbruin en gaar op de barbecue.

  4. 4

    Serveer de visspiesjes met de groentecrumble. Werk ze af met het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.