Meest recente artikelen

Hoe moet je afwassen met de hand?

De beste afwastrucjes

Hoe moet je afwassen met de hand? Artikel

Afwassen met de hand, veel mensen vinden het niet leuk, maar met deze gouden tips gaat het allemaal wat vlotter en je hebt er geen dure spullen voor nodig.

Afdruiprekje

  1. Ook al eens gevloekt op de bovenste lade van de afwasmachine? Wij ook. Plastic potjes kiepen om tijdens het wassen en gaan vervolgens vol staan met water. Dat kan je makkelijk voorkomen door een simpel afdruiprekje vast te zetten op de bovenste lade. Plastic potjes kunnen zo onmogelijk omdraaien.
  2. Kleine spulletjes, zoals dekseltjes en fopspenen, stop je best in een waszakje. Zo vallen ze tijdens het wassen niet onderin de vaatwasser.

Schrobben

  1. Heb je lange smalle glazen waar je met een spons niet bij kan? Kruimel er dan een paar eierschalen in, samen met wat water en zeep. Goed schudden en je krijgt de glazen zo weer proper.
  2. Opgedroogde resten koffie of chocomelk in een kop krijg je weg door even te schrobben met de binnenkant van een sinaasappelschil.

Schoonmaken met citroen

  1. Een houten snijplank met nare geurtjes krijg je weer schoon door even te schrobben met zout en een partje citroen.
  2. Laat geroeste messen een nachtje weken in citroensap. Zo blinken ze weer als nieuw.

Afwasmiddel

  1. De ultieme tip om te besparen op afwasmiddel? Dip je spons in een bakje water met afwasmiddel, zo gebruik je minder product.
  2. Nog een lastig afwastaakje: een blender schoonmaken. Hem proper krijgen zonder je te snijden, doe je door te blenden met wat warm water en zeep.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen