Meest recente artikelen

Heerlijk gebraad: onze tips en recepten

Zo lukt hij altijd

  • Deel dit artikel:
Heerlijk gebraad: onze tips en recepten Artikel

Een gebraad is altijd een goed idee! Met deze tips zet je gegarandeerd een topstuk op tafel. En we geven je natuurlijk ook enkele heerlijke recepten mee. Zet je tanden er al maar in!

Hoeveelheid en vorm

Een gebraad van 800 gram tot 1 kilo is perfect voor 4 personen. Zorg dat je stuk vlees gelijkmatig van vorm is. Anders zal het ene stuk droog worden, terwijl het andere nog niet gaar is.

Bereiding

Haal het vlees minstens een halfuur voor je het bereidt uit de koelkast. Koud vlees dat je aankorst of in de oven schuift, zal schrikken en taai worden. Wil je een krokant korstje? Bak het vlees dan altijd eerst aan in een pan met boter voor je het in de oven schuift. Besprenkel of arroseer het in de oven regelmatig met het braadvocht. Controleer op tijd of je gebraad gaar is. Er zijn verschillende manieren, maar een vleesthermometer is het meest betrouwbaar. Je stelt de gewenste kerntemperatuur in, en de thermometer geeft aan wanneer het vlees perfect is.

Uit de oven

Dek het vlees na het braden af met aluminiumfolie en laat het een 10-tal minuten rusten. Zo kunnen de sappen zich herverdelen en blijft het vlees lekker mals. Klaar om aan te vallen? Snij je vlees altijd met een scherp mes: als je een bot mes gebruikt, moet je te hard op het vlees duwen en duw je het vocht eruit.

Lees ook…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De lekkerste gebraad recepten

Lekker erbij

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen