Varkenskroon met mosterdkorst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenskroon met mosterdkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het klassieke zondagse gebraad in een heerlijk hip jasje. Kies voor varkensvlees van bij ons, zoals het brasvarvarken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid het vlees met peper en zout en kerf het vetlaagje kruislings in. Braad het vlees rondom aan in olie.

  2. 2

    Maak de mosterdkorst. Rist de tijm en hak fijn. Meng de mosterd met het paneermeel en de gehakte tijm. Wrijf het vlees in met de mosterdmengeling en druk goed aan. Besprenkel met olie. Gaar 1 uur in de oven.

  3. 3

    Laat het vlees nog even korsten onder de grill. Haal het uit de oven, laat het even rusten en serveer

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid het vlees met peper en zout en kerf het vetlaagje kruislings in. Braad het vlees rondom aan in olie.

  2. 2

    Maak de mosterdkorst. Rist de tijm en hak fijn. Meng de mosterd met het paneermeel en de gehakte tijm. Wrijf het vlees in met de mosterdmengeling en druk goed aan. Besprenkel met olie. Gaar 1 uur in de oven.

  3. 3

    Laat het vlees nog even korsten onder de grill. Haal het uit de oven, laat het even rusten en serveer

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.