Recept

Kalkoenrollade op pompoenplakken met tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk gebraad à la Sandra Bekkari.

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de butternut. Snij hem in plakken van 2 cm dikte en haal de pitjes eruit. Leg de butternutplakken op een met olijfolie besprenkelde bakplaat. Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes van de tijm. Meng de knoflook en de tijm met 3 eetlepels olijfolie en wrijf hiermee de plakken butternut in. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Hak de champignons fijn. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de sjalot en de champignons gaar. Kruid ze met peper en zout. Hak de olijven grof en meng ze onder de champignons.

  4. 4

    Snij de kalkoenfilet overlangs door tot je hem kunt openvouwen zoals een boek. Sla de filet met een deegrol iets platter. Kruid hem met peper en zout en leg er de champignons op. Rol het vlees stevig op, bind het vast met keukentouw en kruid het met kippenkruiden en peper.

  5. 5

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kalkoenrollade aan alle kanten kort goudbruin. Leg de rollade op de pompoen en gaar beide 35 à 40 minuten in de oven.

  6. 6

    Haal het gebraad uit de oven, werk het af met de extra tijm en serveer het met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade op pompoenplakken met tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!