Sandra Bekkari kookt lekker Spaans
Sana en España
Sandra Bekkari is gek op Spaans koken met al het lekkers dat ze op de plaatselijke markt vindt. Met deze gerechten wordt het pas écht een mooie vakantie!
Sandra is niet alleen gek op gezond en lekker eten, ze is ook dol op het leven onder de Spaanse zon. Op de plaatselijke marktjes speurt ze naar de mooiste ingrediënten om haar sana gerechtjes van een Spaanse twist te voorzien. Geniet mee van haar zuiderse keuken met een frisse salade en een vers fruitontbijt, quesadilla’s, pipirrana en de lekkerste spiesjes…. Maar ook een echte Spaanse tapasplank à la Sandra kan er niet aan ontbreken. Kook eens lekker Spaans en toch helemaal sana, samen met Sandra Bekkari.
Sandra Bekkari: “Op vakantie struin ik graag rond op lokale marktjes om verse producten te ontdekken, zélfs als ik niet ga koken. Het zorgt niet alleen voor een instant vakantiegevoel, maar ook voor inspiratie”
Sandra Bekkari kookt een Spaans vakantiemenu
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Salade met meloen, manchego en gamba’s
Sandra: “Ruik aan een meloen! Overrijpe meloenen hebben een weeïge geur. Kies dus voor meloenen die fris ruiken, waarvan de schil niet verkleurd is en geen deuken vertoont”
Breakfast bowl met meloen
Sandra: “Alle vruchten zijn gezond. In de zomer vind ik meloen een topper. Er zijn superveel soorten en je eet ze uit het vuistje of in een zoet of hartig gerecht. Plus: door het vele water zijn ze lekker verfrissend op een warme zomerdag”
Quesadilla met hummus en cheddar
Lekker maar licht én veggie. Een topreceptje voor een Spaanse avond met Sandra Bekkari.
Pipirrana met gegrilde kipspiesjes
Pisto met manchego en kikkererwten
Gegrilde sardines met venkel en tomaat
Sandra: “Ik hou van sardientjes, zéker als ik ze vers koop op de markt om te bakken op de plancha. Plus: sardines zijn supergezond. Net als andere vette vissen zijn ze rijk aan omega 3 en door het kleine formaat zijn er ook heel zuiver”
Meloensorbet met munt
Spiesjes van tijgergarnalen met pittige gember-limoenmarinade
Lekker met nog wat kerstomaatjes onder de salade. Sandra Bekkari: “Deze spiesjes zijn ook superlekker op de barbecue”
Quesadilla met kip, paprika en cheddar à la Anna
Lekker met nog wat verse kruiden zoals koriander of peterselie als afwerking. Sandra: “Deze quesadilla’s zijn de favoriet van mijn dochter Anna. Ik maak ze voor haar tijdens het studeren, maar ze maakt ze ook vaak zelf voor vrienden en op kot. Het doet denken aan fastfood, maar dan zelfgemaakt, lekkerder én gezonder”
Spaanse aperoplank à la Sandra Bekkari
Slank genieten? Kies voor de balletjes voor puur rundergehakt. Dat bevat minder vet en is lekker smaakvol in deze tomatensaus. Moet het extra snel gaan? Gebruik dan kant-en-klare notenmixen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!