Meest recente artikelen

Wild woordenboek: deze termen gebruiken de chefs

Wist je dat

  • Deel dit artikel:
Wild woordenboek: deze termen gebruiken de chefs Artikel

Ken je keukenlatijn: deze termen gebruiken de topchefs in hun keukens als het over vlees gaat.

  • Abaisser of trancher: je vlees in de gewenste dikte snijden.
  • Arroseren: je vlees met braadvocht bedruipen of overgieten, zodat het niet uitdroogt tijdens het braden. Must do bij grote stukken vlees.
  • Barderen: je vlees, wild of vis met spek omwikkelen en bereiden, zodat het extra smaakvol wordt.
  • Deglaceren: na het bakken of braden van je vlees roer je het aanbaksel los met water, wijn of fond. Dé basis van de beste sauzen.
  • Farceren: je vlees opvullen met extra smaakmakers, van gehakt tot groenten, paddenstoelen en kruiden.
  • Larderen: je vlees, wild of vis met spek doorsteken en bereiden, zodat het extra mals wordt.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen